PAUSE HERE
Subhanallah . Alhamdulillah . Allahuakhbar

Pyinchess Farhana

Sunday, 1 April 2012

Tutorial Tandatangan Bergerak


Assalamualaikum

First Entry in April 2012 #Don'tLikeAprilFool ! :p


Waa sudah sekian lama x buad tutorial laa . . Terasa rajin pulak malam nih .
Bukan disebabkan ‘sy memang rajin sejak azali’ ~ Yg tuh sy tawu :p hahah
but this tutorial was requested by adik AtHyRaH . 

She asked me how to make an animated signature ~ 

PyinchessFarhana tue..hee tq2 :p 

Korang nampak kan sign kat bawah setiap post yg suka hati tulis ‘pyinchessFarhana’ ohhperasaan tuh~ uhuk2x ! ( sorry sy sungguh xsangka atas keberanian membuat pengakuan tuh) Weeee ~ Okey melalut . Enough ! HEHE . .

So i made a short tutorial to show bagaimana untuk membuat tutorial animasi tandatangan (:

Before tuh click here untuk masuk ke page Gif - mania

If dah masuk , korang akan nampak seperti di bawah ~

*Click gambar untuk tampak lebih jelas


Caranya cukup mudah , just follow these simple steps k ~

1. Letak TEXT anda (Name or ect. )
2. Pilih SIZE dan FONT text
3. Pilih warna untuk text
4. Pilih figurine untuk 'tandatangan' yg dibuat (contoh macam kat dalam  gambar
    - artists/pencils)
5. Kalau dah siap , Click CREATE !

Lepas tuh akan keluar macam kat bawah nih . .


*Click gambar untuk tampak lebih jelas

Pilih Download This Signature 
or 
untuk simpan terus ke dalam akaun photobucket anda , pilih into your own account 
dan click Store it !



Ok , Siap ! Tekan preview dulu before save tau ~




Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini ! Kalau Suka silalah LIKE :)



5 Orang Pengomen Terhandal :

MaYa MustWany said... [Reply to comment]

menarik,nak try gak la..hihi

thanks ^^

alyn adnan said... [Reply to comment]

waw ! menarik .. hehe ^^,

Cik Farhana said... [Reply to comment]

@MaYa MustWany harus try ~ hee welcume2 (:

@alyn adnan tuto alyn lg menarik . . ^^,

n|mcd said... [Reply to comment]

tutorial yg menarik :)

BTW,sy follow sini :))

Cik Farhana said... [Reply to comment]

@n|mcd Hehe..thanks for following me :)