PAUSE HERE
Subhanallah . Alhamdulillah . Allahuakhbar

Pyinchess Farhana

Thursday, 20 December 2012

2012.2012

Assalamualaikum..

Malam ni ai kesorangan lagi..maka dengan berbekalkan  semangat yang jitu, ai mula menaip !

Ayat macam idea tengah mencurah-curah kan? Sekadar pengetahuan..Disebabkan kesunyian yang tidak diingini, ai paksa diri untuk update entry nih. Motif hanya untuk hilangkan rasa takut! Al maklumlah kalau sorang2x nih fikiran kemain aktif mengimagine yang  macam-macam keh. So better lah buat entry mencarut agar tiada lagi bayangan sang lipas yang sedang berehat dalam bilik air tuh. Tahu kan ai terkejut?! *Andai saja lipas seluruh alam mengetahui bahawa mereka makhluk digeruni, sudah pasti mereka bersedih. Apa salah mereka?..tapi cik ama lebih kejam, dia selalu bunuh lipas yang boleh terbang tuh. Lepas tuh apa jadi dengan lipas yang xboleh terbang pulak? Mestilah dia halau masuk bilik ai dengan najwa! Masa tuh ai rasa cik ama lah orang yang paling kejam di muka bumi. :p okey enough...

Title entry macam hebat kan? Seolah-olah hari ini (20.12.2012) merupakan hari paling bahagia lah buat cik princess palsu tuh. Tidak! Tadi ai dengan cousin sempat drift pergi GDeX untuk pos hanya 1 keping surat. Balik tuh tersesat. Ya Rabbi lupa baca Du’a before jalan tuh. No wonder..Tapi we all boleh cool lagi, x panik tahu. Kalau tidak, manakan mungkin terjumpa UTurn akhirnya J.

Selain sesat, mood kerja juga tetiba down. Banyak juga kerja tertangguh tapi siap boleh pakai headphone gergasi okeh. Hilang keayuan 6 saat..whoo! “Dag Dig Dug di dalam daaadaaaaa..” terserlah ‘ketidaktanggungjawaban’ yang xpatot. Yang pastinya esok adalah lebih baik! InshaAllah..

Okeylah cukup sampai di sini Teman..Terima kasih (:









Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini ! Kalau Suka silalah LIKE :)


Wednesday, 12 December 2012

12.12.12

Assalamualaikum . .


Rasa confident sangat buat tajuk untuk entry kali ini !

12.12.12 . . Apa yang berlaku pada  tarikh ini ?

  • Tarikh ini hanya berlaku sekali in a lifetime and it won’t happen again for a hundred years
  • Ramai blogger bersiap sedia untuk update entry pada tarikh yang cun melecun sebegini
  • Seseorang yang jarang hupdate blog macam dahku akan menjadi rajin sign in blog dan type tajuk laju2x tanpa terfikir bahawa princess palsu itu pada hakikatnya sangat malas mengupdate entry dalam 3 kali seminggu apatah lagi 2 kali sehari tapi ada hati untuk mengatasi Otai Blogger seperti Ben Ashari dan Cik Epal . Serious sedar diri ;(
  • Terdapat ramainya pasangan yang memilih tarikh ini untuk akhiri zaman bujang seperti Suki Low dan Jeremy Chong yang terlupa memberi Invitation Card kepada dahku . Baiklah baiklah T_T
  • Timeline FB dan TWITTER jammed kababomm disebabkan ribuan rakan – rakan sangat prihatin mengumumkan bahawa today adalah 12.12.12 dan bukannya 12 Disember 2012 . Ramainya rakan – rakan yang sanggup menunggu sehingga jam 12 , 12 minit , 12 saat , Hari 12 , Bulan 12 , Tahun __12 dan menjadi orang ke 12 post status tersebut di FB ! “12 persons Like this status” . . Then keesokan paginya terjaga dari lena tepat pukul 12:12:12 PM . Whoaaaa ~ 
  • Besties 12 Remaja tiba – tiba teringat bahawa suatu ketika dahulu mereka pernah berhajat untuk menaiki pelamin beramai - ramai pada tarikh 12.12.12 . Oleh itu mari mewujudkan bulan 13 agar dapat bersanding together pada tarikh 13.13.13 ! :p Rindu kalian !

Cepat sungguh masa berlalu . Umur pun semakin meningkat . We should remember that Friends .

Sudah cukupkah amal ibadat kita untuk menuju kampung Akhirat ? Untuk mengecapi SyurgaNya ?


Tepuk Dada , Tanya Iman . .






Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini ! Kalau Suka silalah LIKE :)


Saturday, 1 December 2012

Dapat Award ! (:


Assalamualaikum . .

Woot Woott !! Dapat Award dari blogger tomey cik BadrinaIbtisam ~ Yeayy thanks soo much dear ! (:

Okey straight to da point ~ untuk mendapatkan Award nih kan , haruslah follow the rules terlebih dahulu :)
  • Setiap orang yang di TAG harus memberitahu 11 perkara tentang dirinya
  • Perlu menjawab pertanyaan yang diajukan oleh orang yang mengeTAG anda
  • Buat 11 pertanyaan baru untuk diberikan kepada mangsa TAG anda
  • Bergegas ke blog mereka dan bagitahu yang mereka mendapat Award nih
  • Jangan TAG orang yang TAG anda nanti orang yang TAG anda akan TAG anda kembali :p (xboleh TAG balik key)

11 Perkara tentang diri saya :)
  1. Seorang pencinta islam
  2. Selalu merasakan diri disayangi ~ Haha !
  3. Cerewet lah jugak
  4. Suka berlagak dengan adik beradik sendiri
  5. Agak pendiam hanya pada golongan tertentu
  6. Suka berangan tahap sederhana sahaja
  7. Peminat tegar segala jenis kek dan chocolate
  8. Suka menyanyi xkira masa even suara xpernah merdu seperti akak zena zain okeh
  9. Mudah diserang virus selesema
  10. Xakan keluar rumah selagi baju or seluar x ber’iron’
  11. Lebih gemar menjadi silent readers kepada blog2 best seluruh dunia

Okey berikut merupakan soklan2 daripada cik Badrina kepada cik Princess palsu !
  1. Hai? Macam mana life kamu sekarang? =') 
  2. Happy tak dapat award ni? Ngehngeh. xD 
  3. Tiga buah lagu yang kamu suka? ;) 
  4. Suka buku yang jenis apa? 
  5. Hobi di masa lapang? 
  6. Di saat kamu sedih & kecewa, macam mana kamu motivate diri kamu? =') 
  7. Ada buku diari tak? Kalau ada, tiap hari ke kamu menulis? 
  8. Kamu pnye favorite movie? 
  9. Oh ye yee, bila birthday kamu? xD 
  10. Ada kawan baik & rapat kat social network tak? Kalau ada, ceritakan sedikit tentang korang pnye friendship! =') 
  11. Bila kamu mula blogging dan macam mana boleh timbul idea untuk create own blog? =')
Haa lepas baca ja soalan2 tersebut , jari jemari terus menaip jawapan mengikut kata hati yang terkadang kalut disebabkan terlebih eksaited maybe . . hikhik . 

So 11 soalan berbalas 11 jawapan lah jugak kan . *xpayah over sangat bagi jawapan sampai 12 key ! huhu . Ni Jawapannya . .
  1. Alhamdulillah, xda yang perlu dibanggakan but Thanks to Allah memberi kebahagiaan yang tidak terungkapkan..cukup dari segala aspek (eh baru soklan satu da over panjang hee)
  2. Of Course happy ! sebab ayat tu haa “Award utk Pyinchess” Wooo menitis air mata tahu . hikhik . tq anyway (:
  3. Lagu Vision of Love , The Climb , and Rapuh
  4. Buku Motivation (sebab selalu macam stress & cenderung untuk giveup xtentu pasal)
  5. Membaca & duduk depan laptop layan lagu or video sambil sesekali verangan tengah berdiri atas stage disaksikan oleh kejutaan peminatsss :p
  6. Tenangkan diri and mengadu kepada Allah . Dialah maha mendengar lagi mengetahui .
  7. I dun write things into a diary . Sebab macam xcool simpan rahsia dalam buku . Lebih suka simpan gambar . . sebabnya dalam setiap gambar , ada cerita !
  8. Banyak . Salah satunya 1 Litre of Tears (True Story with morals) 
  9. 27 of June ____ :p
  10. Yep , ada ! We all keep in touch via social networks . Even semua duduk berjauhan tapi hubungan terasa dekat hanya setelah Mark Zuckerberg mencipta Facebook . Dat’s y Fb terasa awesome pabila Besties online xhengat dunia . weee ~
  11. Start create blog yang kedua nih baru lagi . . hujung tahun lepas . Blog yang first sudah musnah ditelan ombak . Wuu ~ Idea membuat blog timbul after merasakan bahawa seorang puteri itu harus mempunyai blog untuk beramah mesra dengan rakyat jelata ! Yeahh hidop Princess Palsu kesayangan Rakyat Sudunia ! hihihi (sila terharu) .
Haraf cik Badrina berpuas hati dengan jawapan di atas and maaf atas ke'melalut'an yang tersengajakan seperti jawapan no. 11 itu . Ohh cukuplah hanya sekali baca sahaja (Wahh perasan kalau ada orang akan baca berkali-kali buuuuuhh:p)


. . dan soalan bertubi ini ditujukan khas kepada sahabat blogger yang akan di TAG ! :)
  1. Kenangan manis yang tidak akan dilupakan sepanjang hidup?
  2. Anda teringin sangat berkahwin pada tarikh?
  3. Benda paling berharga yang pernah anda miliki?
  4. Anda comel tak ? (sila jawab dengan yakin!huhu)
  5. Perkara yang paling tidak digemari ?
  6. Habit atau benda yang perlu ada ketika hendak tidur?
  7. Sifat yang anda rasa perlu diubah dalam diri?
  8. Beritahu semua orang bahawa anda seorang yang _______ (sila isi apa yang patut.kikiki)
  9. Masakan special yang pernah anda masak?
  10. Sesuatu yang ingin dikatakan untuk insan teristimewa? (sila sebut siapakah gerangan insan istimewa tersebut)
  11. Now tell the world bahawa status anda sekarang adalah ? (Single, Engaged, Married...)
Thats All ! Selamatlah menjawab sahabatku sekalian . . HIHI !


Yeahh ~ and this AWARD goes to >>


Click SINI untuk dapatkan gambar di atas .

TAHNIAH









Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini ! Kalau Suka silalah LIKE :)