PAUSE HERE
Subhanallah . Alhamdulillah . Allahuakhbar

Pyinchess Farhana

Friday, 19 October 2012

UUM 03 - 08 Oct 2012


Assalamualaikum . .

Simpati dengan nasib Blog yang benar - benar terabai buat sekian lamanya disebabkan tuan punya belog agak busy shooting , photoshoot , ehhhh Fulstop ! xsanggup hidup dalam kepura - puraan . Wahai Readers , I Rindu okeh ~ Please , rindu sy jugak tau . Hahah ~! (apakah jenis pendahuluan seperti ini?) huhh .

Okeh la . . Me baru balik from Kedah Sabtu lepas :) Alhamdulillah , akhirnya kami dengan rasminya telah menamatkan study di UUM Sintok . . Syukur sangat , majlis berjalan dengan lancar pada hari tersebut . Perasaan masa tuh bercampur baur . Sedih , Gembira , Excited , Terharu, Nervous ! Serious i ingin you tahu . ahah ! Sebenarnya x sangka da habis belajar , kalau dulu selalu merungut bila dapat assignment , kena bangun awal pergi kelas , busy la . . kan ? tapi sekarang sebok pula update status FB " Rindu UUM , Rindu Student Life " . Yep, macam yang semua orang tahu , zaman study lah zaman yang best skali dalam hidup kan ! Serious sy baru menyedari itu lepas da habis belajar tahun lepas :'(

Hurm . . bila lagi dapat merasa suasana Konvo macam tuh ? Rindu ! Hari yang sangat bersejarah buat diri ini and teman2x lain . Kenangan terindah yang tidak mungkin luput dari ingatan , InshaAllah :) . Kalau dikenang balik , memang indah ! Masa majlis konvo tuh yang sampaikan scroll ialah Tunku Puteri Intan Shafinaz (the daughter of YDPA) , So memang nervous jugaklah . . yela takut tersasul sebut gelaran or pangkat huhu . Tapi bila da naik atas pentas tuh tetiba jadi excited terlebey , macam terasa ingin catwalk yang sopan key ! hahah ~ sila tampar wajah ini kalau perlu :p Tapi yang xbest , lepas habis majlis memang xsempat ambik gambar beramai2x . . pict dengan parents pun hanya sekeping dua ja wuuu :( knon rushing pulangkan jubah tapi dapat number ratus lebih . pengsan !

Yeah FINALLY !

The Unforgettable day - 08.10.2012 <3 

Menerima Scroll Degree sambil disaksikan oleh Ibu & Ayah tercinta . Syukur ke atasNya atas nikmat yang diberi . Tercapai juga hasrat untuk membawa mama & ayah ke majlis konvo . Terharu sangat ~ Rasa macam mahu menitis air mata tahu :,( . Terima Kasih mama & ayah atas pengorbanan dan doa yang tidak pernah henti . Sesungguhnya jasa itu tidak pernah dapat dibalas walau dengan menggunakan kesemua harta sekalipun ~~


Terima kasih yang tidak terhingga buat semua tenaga pengajar (Pensyarah) UUM yang tidak pernah jemu dalam mencurahkan ilmu dan berkongsi pengalaman kepada kami anak didik , tidak lupa juga kepada cikgu2x yang pernah mendidik kami sewaktu sekolah rendah dan sekolah menengah dulu . . tanpa mereka kita tidak mungkin akan sampai ke tahap ini . Hanya doa dapat ku utus semoga jasa kalian dibalas oleh Allah dengan ganjaran yg maha bernilai . Ameen ~

Dearest of all my Friends ,

I'm happy to have you as a part of my Life ~ Thanks for all your help & support ! Semoga ukhwah persahabatan ini kekal terjalin biarpun hanya di alam maya . Segala kenangan kita akan tetap terpatri dalam sanubari yang amat indah . . Selamanya ~ Semoga terus berjaya hingga ke akhirnya ! I LOVE Y'ALL !! :,(

Tqvm to Cik Leha, Cik shera, Cik Wawa, Cik Weera eh cik Weeda lah :p, & Cik Isni coz sudi datang from UUM and lepak together at Tandop Hotel plus dinner yang agak terlewat . Rindu keriuhan itu ! :( Mesti penat kan kena balik UUM malam tuh . Sian sungguh mereka :)

Tqvm to Cik Eza sebab sudi hantar Cik Ama, Cik Pika, & Me p UUM awal pagi tuh & sanggup tunggu sampai turn kami mengambil jubah (serious kasihan sebab kena tunggu sampai tengahari sedangkan petang tuh cik eza kena bawak family p padang besar kan) . Tq jugak sebab luangkan masa & bawak kami lepak K.Mas malam tuh then patah balik p A.Staq and stay with us semalaman at T.Hotel . Sian Cik Eza terpaksa korbankan masa untuk bersama kengkawan even kena tinggalkan family d Jitrah . Tq again dear !

Tqvm to Cik Najwa sebab sanggup ulang alik from UUM to A.Staq semata2x untuk menghantar kami malam tuh . Sian Najwa , pas antar kena drive balik sorang2x pulak p Jitrah . . Sorry yunk , i should accompany you balik rumah malam tuh kan and pastuh tumpang tidur umah naj , so that boleh lepas rindu with aunty, salsabilah, & semua ! heheh ~ cik naj mesti seram balik sorang2x kn . . yep i know u sangat dear . hee maaf tau :)

Tqvm to cik Ct. Fyzah sebab sudi lepaq bilik kami even lewat malam tapi tetap boleh photoshoot together depan CCTV dengan yakin ! hahah ~

Tqvm to Cik Ama & Cik Pika kerana sudi menjadi peneman sepanjang 6 hari di Kedah . Segalanya @ Tandop Hotel ~ Rindu !

Tqvm Cik Najwa, Cik Ama, Cik Shera, Cik Wawa, Cik Eza, Cik Siti, Cik Weeda, Cik Isni, Cik Leha, Cik Leng, & Cik Nazirah sebab sudi jadi sahabat terbaik buat saya yang serba kekurangan ini . Nanti kita lepak2x di SINI okey ^_~ I Love u all ! 

Suka Duka ditempuh bersama , and finally we GRADUATED ! Tahniah Sahabat sekalian :) even xcukup korum tapi anda semua tetap bersama di hati <3


B.F.F Photoshoot [ 05.10.2012 ] - Pre-Convo !


P/s: Nampak sangat malas update blog , maka terpaksa buat muka x malu membuat entry setelah 11 hari berlalu . Buuuu ~~ :p 

FRIENDS , It's time to say Good Bye , Sampai Bertemu Lagi . . :'(







Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini ! Kalau Suka silalah LIKE :)



6 Orang Pengomen Terhandal :

nik ros said... [Reply to comment]

sama dgn adik sis.baru gak grad kat UUM

Cik Farhana said... [Reply to comment]

@nik ros laa sama lah..hee..sist. msti dtg tgk kn arytuh.. :)

elyna mirsada said... [Reply to comment]

mmg bez convo..salah 1 kenangan manis

Badrina Ibtisam said... [Reply to comment]

Alhamdulillah.. Tahniah ye kak =)

Cik Farhana said... [Reply to comment]

Elyna: betul dear..best sangat sangat sangat ! huhuh

Badrina: terima kasih dik (:

alin said... [Reply to comment]

tahniah :D