PAUSE HERE
Subhanallah . Alhamdulillah . Allahuakhbar

Pyinchess Farhana

Monday, 12 December 2011

HARAM BUAT SIMBOL PEACE!


Assalamualaikum .

Terkejutt baca satu entri nih..cita tentang simbol PEACE! Xdnafikan sy lah org yg pantang snap pict tnpa Symbol PEACE. . Now da tawu. .Haram buat simbol nih okey. .Baca selanjutnya...




Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon (Bekas Presiden amerika) dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).



Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati.Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Di dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya.Salah seorang penyelidik menegaskan, simbol PEACE adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah. Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud ; Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)



Gambar sebelah kiri adalah simbol yang telah diubahsuai dan digunakan sekarang, gambar tengah adalah cabang asal 3 rukun gerakan syaitan atau kedamaian oleh syaitan dan gambar sebelah kanan adalah logo asal kumpulan Gereja Syaitan. Lihat gambar kecil berbentuk bunga di atas palang, ia adalah logo nazi.







So, jangan biarkan amalan ini menjadi budaya kepada umat Islam. .Sebarkan kepada mereka yang belum mengetahui. 

Nabi Muhammad bersabda:"“Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka seseorang itu terdiri dari kalangan mereka (iaitu kaum berkenaan).






Terima Kasih Sudi Baca Entry Ini ! Kalau Suka silalah LIKE :)



3 Orang Pengomen Terhandal :

alyn adnan said... [Reply to comment]

Laa yeke..? baru tawu.. tp orang kate kalau niat dalam hati tu betul . contoh macam bukan nak tiru agame lain takpe kan .. Niat tu yg penting

Cik Farhana said... [Reply to comment]

@alyn adnan Xsure la pulak..hee
penah gak t'pK camtuh sbb p'kara nih da da biasa sgt kita wat kan..Wallahu'alam (:

9n0L4 said... [Reply to comment]

sape la yg mulekan simbol peace ni. mcm mcm care yahudi nak buatkan kite mngikut.